
POTABLE WATER TESTING SERVICES 

QUESTIONS AND ANSWERS 

SDR860-14-Q-0003 

 

1. I noticed that on the Sample Test List pages, there are some test that need to be 

performed daily, my question being will this also include Saturdays and Sundays? 

 

Per the Schedule of Supplies/Services, all standard services shall be delivered on weekdays 

between 8:00am and 4:45pm, Monday through Friday, except for the holidays identified in 

the Addendum in Section 2. 

 

2. For these tests, will there be more than one location points? 

 

The Contractor shall collect water samples from various potable water outlets in the New 

Embassy Compound. 

 

3. For the constituents that list that they need to be tested in two different ways, for 

example (Chlorine(free) and Chlorine(Total), do i have the option to choose which test 

type to use or does it have to be both ways mandatory? 

 

Attachment 2 contains a sample list of tests to be performed.  The selected Contractor will 

work with the Embassy to develop a final list. 

 
4. Our company is considering the option of shipping the collected samples to an ISO 

17025/NELAC certified laboratory located in the US.  The former mentioned lab manages 
an strict QA/QC protocol and complies with the EPA guidelines. Nevertheless, it doesn’t 
hold a DIGENOR -Dominican Republic’s- certification.  Taking into account that the 
analytical results will be used for your internal control only, would the international 
certification be accepted to participate in this bidding process? 

 

No.  As outlined in the solicitation document, the Contractor shall analyze samples in a 

laboratory certified by the Dominican Water Authority (Digenor).  The Contractor shall 

submit proof of laboratory certification by the Dominican Water Authority (Digenor).  

Samples shall be cultured the day of delivery and read after 24 hours of incubation.  The 

Contractor shall not allow the time elapsing between sample collection and examination to 

exceed 24 hours. 


