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SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

The following have been added by full text:
QUESTIONS
Questions/Answers
1. Can you provide the estimated award and contract start dates?

As soon as the technical and internal reviews are accomplished, after receipt of
proposals. Approximately 3 weeks after receipt of proposals.

2. Page 37, 4.2 references Annex 1 - draft deployment schedule. There is NO
Annex 1 included in the RFP postings. Can you please provide Annex 1 for review?

The example deployment schedule was added 5 August 2011. It will change
depending on date of contract award.

3. Is there the possibility for follow-on work or is this effort only funded
for one year?

It is only funded for 1 year, but if a future requirement comes out it will be
competed separately.

4, Where is the CRT currently stored and who maintains operational control of
CRT?

The equipment is being maintained by the Colombian Military (COLMIL).
5. Page 39, project performance references the three phases of this project
(before, during and after). Can you elaborate on what before, during and after

means?

It refers to each leg of the CRT. An assessment will be done before starting the
service in an area, feedback during the CRT, and a debrief after it is finished.

6. Does the CRT include an integral power generating supply?
All necessary equipment will be provided by the USMILGP/COLMIL.

7. Does the Columbian government have a preferred vendor already for this
effort? If so, who is the vendor?

No, they do not.
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8. Was the CRT concept developed totally by the government, or, was a
contractor involved? If so, who?

The content was developed jointly by the USMILGP and the COLMIL.
9. Page 40, GFE, will housing be provided for the contractor employees?

It is possible in some cases (security) that the COLMIL provides housing, but
that should not be planned as part of this contract. The Contractor is
ultimately responsible for housing and per-diem for their employees.

10. Does the CRT require access to the internet to operate?

Currently it does not, but if the need arises that will be up to the contractor
to find a way.

11. Page 46, 2. Past Performance, references the evaluation of CONSTRUCTION
projects or contracts. Can you clarify what this means and how it correlates to
this I0 effort?

Corrected on amendment 0001.

12. There is no mention of Security clearance requirements. Are any of the
contractor employees proposed for this required to possess an active Security
clearance? If so, how many and at what level?

No specific security clearance is required. Only the intellectual property
requirement applies.

13. Can you please provide the name of the company that designed and sold the
CRT to the USG/Columbian government?

Yes, the company is called Limbica. Its contact information is:
Constanza Duran, CEO
e-mail: grupolimbica@yahoo.com
contact numbers: 57 7 6903230 and/or 57 313 2612691 (cellphone)

14. Does the USG have desired labor categories and descriptions for the key
personnel?

No. Other than DBA insurance, local employment laws apply. The company shall
provide the USG the best people for achieving the objectives. The company shall
be aware of the exact objectives and the operation (interaction with children,
vulnerable population, etc) and it shall be their responsibility to put people in
the correct positions.

15. Section 5.7 of the PWS states “The Contractor shall be legally registered as
a company in Colombia”. Does that mean the contractor can be a US company
registered in Columbia or is the solicitation/contract intended for a Columbian
company?
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The Contractor may be from anywhere, but they shall be legally registered to do
business in Colombia. It is the responsibility of the contractor to fill all
Colombian requirements in accordance with local laws.

16. Instructions to Offerors, section 3.a. states offerors must, “Have an
established business with a permanent address and telephone listing”. Does that
refer to a permanent address and telephone listing in Columbia?

No, it can be anywhere. The business shall be a “real” business that is registered somewhere and has
permanent office information.

17. Is it possible to set up a visit to the site?

It would be possible for them to visit the CRT but we need to know when they
would be visiting, for we need to coordinate with the Colombian office who is in
charge of the CRT to get it ready. We would be the POC in this case. POC info:
carlos.olano.ctr.co@tcsc.southcom.mil

18. For any local national hires, will any local background checks be required
to be conducted? If yes, will they be conducted by the US Embassy or will the
contractor be required to obtain the services of a third party background
provider?

All background checks are the responsibility of the contracted company. The US
Embassy will not conduct background checks on contractor employees.

19. Please confirm that no security clearances will be required for anyone
supporting this contract and all materials will be Unclassified.

See question 12.

The following have been modified:

BASIS FOR AWARD
A. BASIS OF AWARD. The award will be evaluated on a Lowest Priced, Technically Acceptable (LPTA) basis,
considering past performance. Subject to the provisions contained herein, the Government intends to award a single
contract resulting from the solicitation, to the Offeror whose response conforms to the Statement of Work and is
technically acceptable, and provides the lowest total price for the actual contract line items awarded.

B. FACTORS. The technical portion consists of two (2) criteria elements. Technical Acceptability will include a
review of each element of the Technical Proposal. Each Offeror’s response will be evaluated and rated on each
criteria element. Those ratings will then be rolled into one overall factor rating. Any criteria element(s) rated as
“unacceptable” will result in an overall factor rating of “unacceptable”.

1. FACTOR 1 - Technical criteria elements consist of the following

a. The Government will evaluate the proposed description of materials and products to ensure the
Contractor understands project requirements.
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b. Project Schedule: The Government will evaluate the project schedule in the form of a Critical Path
method. The project schedule will be in sufficient detail to clearly illustrate the major service phases (i.e. pre-
assessment, during, and post etc.), expected completion dates, execution times of each phase. The Government will
evaluate the sequence of work to ensure that performance will be completed on time in accordance with the contract
period of performance and that the contractor has demonstrated a clear understanding of the project.

2. FACTOR 2 - Past Performance: The Government will evaluate the submitted projects/contracts in order to
evaluate both past performance and experience. Past performance relates to how well a contractor has performed.
Experience pertains to the types of work and volume of work previously or currently being performed by the
contractor that are comparable to the types of work envisioned by this requirement in terms of size, scope and
complexity. The Government may contact references to verify experience and past performance. In conducting the
Past Performance evaluation, the Government reserves the right to use both the information provided in the offeror’s
Past Performance submittal and information obtained from other sources, such as the Past Performance Information
Retrieval System (PPIRS) or similar systems, Defense Contract Management Agency (DCMA) and commercial
sources. If the Government is aware of contracts that meet the requirements of this solicitation but have not been
included in the 3 contracts submitted, it may evaluate those contracts in addition to those submitted. In the event an
Offeror has no relevant past experience, Offeror’s may submit past performance information for key personnel
proposed.

3. FACTOR 3 - COST/PRICE: Price analysis will be performed to make a fair and reasonableness
determination. Supporting documentation shall be included in the Cost/Price submission and breakdown of the
costs.

C. EVALUATION APPROACH: The evaluation process consists of two parts; 1) Technical evaluation and 2)
Past Performance evaluation; Price will be evaluated separately from Technical and Past Performance evaluations.

1. All Factors/Sub-factors will be evaluated based on how well the proposal addresses an Offeror’s
processes, methodologies, approaches, and concepts to fulfill the solicitation requirements. Based upon an Offeror’s
evaluated strengths, weaknesses, and deficiencies, the Government will assign a Technical Merit Adjectival Rating
and a Past Performance Risk Rating (defined under Proposal Rating Scheme in paragraph D and E below) to each
Factor and criteria element. The Technical Merit Adjectival Rating focuses on how well the proposed approach
would meet solicitation requirements. The Past Performance Risk assessment rating focuses on the risks and
weaknesses associated with an Offeror’s proposed approach and includes an assessment of the potential disruption
of schedule, increased cost, degradation of performance, and the need for increased Government oversight.

2. All proposals shall be subject to evaluation by a team of technical evaluators. Each evaluator will
independently evaluate each proposal. Thereafter, the results of the independent evaluations are merged into a final
evaluation report. The evaluation report must represent a consensus of opinion of the members and be signed by
each member.

D. TECHNICAL MERIT ADJECTIVAL RATING SCHEME: The following is the Technical Merit Adjectival
Rating Scheme for evaluation of Technical Proposal:

ACCEPTABLE - Proposal clearly meets the minimum requirements of the solicitation.

UNACCEPTABLE - Proposal does not clearly meet the minimum requirements of the solicitation.

E. PAST PERFORMANCE ADJECTIVAL RATING SCHEME: In the evaluation of Past Performance, the
evaluators will use the following adjectives and related definitions to define the past performance risk the contractor
poses.

ACCEPTABLE - Based on the offeror’s performance record, the Government has a reasonable expectation that the
offeror will successfully perform the required effort, or the offeror’s performance record is unknown (See Note
Below).
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UNACCEPTABLE - Based on the offeror’s performance record, the Government has no reasonable expectation
that the offeror will be able to successfully perform the required effort.

Note: In the case of an offeror without a record of relevant past performance or for whom information on past
performance is not available or so sparse that no meaningful past performance rating can be reasonably assigned, the
offeror may not be evaluated favorably or unfavorably on past performance (see FAR 15.305 (a)(2)(iv)). Therefore,
the offeror shall be determined to have unknown past performance. In the context of acceptability/unacceptability,
“unknown” shall be considered “acceptable.”

(End of Summary of Changes)



